Buerger sygdom, også kendt som thromboangitis obliterans, blev rapporteret i 1908 af en person, kaldet Buerger. Og 'det er kendt for at påvirke omkring 20 per 100.000 mennesker i USA alene i henhold til statistikker fra CDC. Selv om det kan påvirke folk i alle aldre og racer, har det set mere fremtrædende plads i asiatiske og mellemøstlige mænd, der har eller er i øjeblikket ved hjælp af tobaksvarer, i aldersgruppen 20 til 50 år.

Hvad Buerger sygdom?

Buerger sygdom er karakteriseret ved betændelse i blodkar (små og mellemstore) i hænder og fødder. Arterierne er blodkar, der normalt er ramt, men det kan påvirke venerne samt. Segmenter eller dele af blodkar er betændt, kaldes det som vaskulitis. Dette fører til forsnævring af blodkar, dannelsen af ​​blodpropper, der kan forårsage blokering af fartøjet. På grund af blokaden, er blodgennemstrømningen kompromitteret fører til smerter i hænder og fødder. Dette kan føre til skader og død af vævet af lemmerne.

Hvad er symptomerne på Buerger sygdom?Symptomerne på Buerger sygdom er følgende:

  • Intermitterende smerter, der forekommer i arme, hænder, ben og fødder. Smerten opstår, når benene anvendes til nogle aktiviteter og lindrer når aktiviteterne bliver afbrudt. Det også kendt som claudicatio.
  • Blodprop i en vene lige under overfladen af ​​huden kan forårsage betændelse langs venen samt.
  • Som en tilstand kaldet Raynauds fænomen, hvor fingre og tæer bleg i koldt eksponering.
  • Åbne sår og smertefuld på hænder og fødder.

Bemærk

Lægen bør konsulteres, når du tror, ​​du har nogen tegn eller symptomer på Buerger sygdom.

Hvad er årsagerne til Buerger sygdom?

Årsagen til Buerger sygdom er ikke altid kendt, og nogle mennesker kan blive påvirket af Buerger sygdom på grund af genetisk disposition. I denne tilstand, arterierne svulme op og danne blodpropper, hvilket begrænser den normale strøm af blod. Da væv ikke modtager ilt og næringsstoffer, hvilket fører til vævsdød.

Mennesker, der ryger stærkt er mere tilbøjelige til at udvikle Buerger sygdom, og det viste sig, at alle mennesker, der lider af denne betingelse er tobak brugere.

Folk følsomme

Buerger sygdom ses hos folk fra Sydøstasien, Mellemøsten, Indien eller østlige løb. Folk i Bangladesh er kendt for at ryge cigaretter hjemmelavet tobak råolie, hvilket gør dem mere modtagelige. Det ses oftest hos mænd, i aldersgruppen 19-55 år. Kvinder, der ryger også har en højere risiko for at blive diagnosticeret med Buerger sygdom. Da antallet af rygere er faldet, er antallet af mennesker, der lider Buerger sygdom faldt også.

Hvad er de behandlinger for Buerger sygdom?

Stoppe med at ryge

Det første skridt efter at være blevet diagnosticeret med Buerger sygdom er at stoppe med at ryge. Fortsat rygning kan gøre symptomerne fortsætter og forværres, samtidig gør det muligt for sygdommen at gøre fremskridt. Sygdommen bliver inaktiv, når patienten holder op med at ryge. Det bedre at undgå passiv rygning så godt.

Dressing

Infektionerne på hænder og ben i løbet Buerger sygdom skal omgående behandles ved ordination af antibiotika. Der kan være sår eller hudinfektioner, hvortil de anvendes NSAID eller lægemidler, der indeholder kodein.

Kirurgi

Helt erstatte arterierne er ikke meget realistisk; Men nye teknikker, hvor arterierne i fingre og tæer er låst vinder betydning. Hvis patienten fortsætter med at ryge, kan det føre til yderligere skade, som kun kan løses med det kirurgiske amputation. Graden af ​​beskadigelse vil afgøre, om amputation er begrænset til cifre eller hele lemmer. En anden mulighed er en procedure, der kaldes sympathectomy hvor nerverne kirurgisk skåret til at mindske smerter.

Andre foranstaltninger for selvhjælp

Nedenfor er nogle metoder, der kan gøres alene at mindske smerter og yderligere forværring af tilstanden:

  • Symptomerne forværres i koldt og derfor, undgå udsættelse for kolde forhold, eller når du kan pakke for at holde varmen.
  • Undgå at gå barfodet, hvilket kan forårsage skade. God velsiddende fodtøj skal anvendes.
  • For at sikre, at omsætning i hænder og ben tilbage, til blid motion skal udføres.
  • Massage og anvendelse af varme er med til at forbedre blodcirkulationen.
  • Undgå at sidde eller stå i en position i længere tid.
  • Må ikke bære tøj eller tøj, der begrænser bevægelse af kroppen medlem.

I nedenstående link kan du finde tips om hvordan man håndtere Buerger sygdom, og hvordan den er forbundet til røgen fra en person, der bruges til at ryge, men jeg ramt af sygdommen:Efterlad en kommentar