Creatininniveauer normale


Unormale niveauer af kreatinin

1. Høje kreatinin niveauer

Årsager: Høje niveauer af kreatininkan være forårsaget af, hvad nedsætter funktionen af ​​nyrerne. Der er årsager akutte og kroniske ændringer i niveauet af kreatinin. To af de vigtigste og mest almindelige årsager til kronisk nyresygdom er diabetes og hypertension. Muskeltræning kan føre til forhøjede niveauer af kreatinin. Kemoterapi lægemidler er kendt for at forårsage høje niveauer af kreatinin. Endelig kan en person med en kost rig på rødt kød være lidt forhøjede niveauer af kreatinin.

Symptomer: Symptomer på nyresygdom og øget kreatinin er variable, og i virkeligheden, kan nogle personer har ingen symptomer overhovedet. Ekstrem tørst og træthed kan være tidlige symptomer. Hævelse af ekstremiteter og åndenød kan også være et tegn på nyresygdom. Mentale forandringer og forvirring er som regel sene symptomer på nyreproblemer.Behandlinger: Behandling af nyresygdom som det fremgår af et højt niveau af kreatinin er baseret på bestemmelse af underliggende årsag, og en sund livsstil i almindelighed.

  • Behandling af underliggende sygdom. Først, hvis din kreatinin niveau er højt, vil lægen udføre lab test, og kan gentage dem for at sikre, at de første par niveauer var korrekte. Hvis forhøjet blodtryk eller diabetes er årsag til problemet, vil lægen ønsker at behandle disse aggressive med medicin og overvågning. Catching problemet tidligt, vil hjælpe med at forhindre uoprettelig nyreskade.
  • Undgå rygning og alkohol. Og 'afgørende at stoppe eller reducere rygning og alkoholforbrug. Begge disse stoffer er kendt for at skade blodkarrene i hele kroppen, herunder nyrerne og nyresystemet. Din sundhedspleje udbyder absolut tilrådes at stoppe med at ryge og drikke, hvis kreatinin niveauer er høje.
  • Spis godt. protein i kosten bør begrænses og bør være meget høj kvalitet. Kosten bør indeholde høje niveauer af vitaminer (især A, B2 og C) og lave niveauer af salt - især om hypertension er årsag til forhøjet kreatinin. Sundhedspersonale bør henvise til en ernæringsekspert til at diskutere den rigtige kost.

2. creatininniveauer lav

Årsager: Lave niveauer af kreatininskyldes som regel muskelsvind sygdomme, kronisk leversygdom eller den normale aldringsproces. En kost meget lavt proteinindhold og graviditet hos kvinder kan føre til unormalt lave niveauer af kreatinin. Med et lavt niveau, kan der ikke være nogen tydelige symptomer.

Behandlinger: Der er virkelig ingen specifikke behandlinger for lave niveauer af kreatinin. Hvis årsagen er en sygdom muskel tab, er alle behandlinger rettet mod behandling af sygdommen og ikke niveauet af kreatinin. I disse tilfælde kan sundhedsplejerske ordinere medicin til at hjælpe langsom muskel opdeling. Lave niveauer af kreatinin i forbindelse med graviditet, forsvinder som regel, når graviditeten er overstået. Personer, der ikke spiser nok protein kvalitet rådes til at øge indtaget af protein.Efterlad en kommentar