Blodtrykket er blevet en meget almindelig i disse dage. Den bedste måde at kontrollere blodtrykket regelmæssigt op på det, og sørg for at det ikke overstiger en vis grænse. Grafen for blodtryk kan hjælpe dig med at vide, hvornår du skal begynde at tænke på at foretage ændringer i din livsstil, eller at se en læge.

Graf blodtryk

Når man sammenligner dit blodtryk læsning med diagrammet, huske, at hvis din læsning falder noget i to kategorier end de højere blodtryk niveau, der anses præcise.Top nummer (systolisk) i mm Hg

Lavere antal (diastolisk) i mm Hg

Kategori

Hvad skal jeg gøre

Mindre end 120

Mindre end 80

Normalt blodtryk

Fortsætte med at leve et sundt liv

I mellem 120 og 139

Mellem 80 og 89

Prehypertension

Fortsætte med at leve et sundt liv

I mellem 140 og 159

Mellem 90 og 99

Trin 1 hypertension

Kontakt din læge, og begynder at tage et lægemiddel, hvis blodtryk falder inden for den tid på seks måneder.

Mere end 160

Mere end 100

Trin 2 Hypertension

Øge antallet af medicin du tager for at kontrollere blodtrykket.

Noter

  • Intervaller ovenfor, er kun for voksne. Læs mere om blodtrykket går til børn, skal du kontakte en læge ville være et bedre valg. Hertil kommer, at rådgivningen i denne tabel er kun effektiv for mennesker, der kun har højt blodtryk og som ikke er ofre for nogen anden sygdom.
  • Leve en sund livsstil er vigtig for regulering af blodtrykket niveau, hvis du har en normal blodtryk læsning eller lider af forhøjet blodtryk. Dette vil bidrage til at undgå enhver risiko for at blive ofre for de mange komplikationer, der er ledsaget med forhøjet blodtryk.

Sådan kontrollere højt blodtryk

Der er ingen kur for højt blodtryk. Dog kan der træffes foranstaltninger til at kontrollere niveauet af blodtryk og bringe det til et normalt niveau. Den ene er at tage medicin for højt blodtryk og den anden er at ændre din livsstil og vedtage en sund rutine i stedet.

Vær opmærksom på vægten og talje

Holde din vægt under kontrol er yderst vigtigt at reducere blodtrykket. Jo lavere vægten er mindre sandsynligt er det at blive offer for højt blodtryk. De mænd og kvinder, der har hofter måling større end 40 inches og 35 inches henholdsvis er i fare for at blive, der har forhøjet blodtryk på et tidspunkt i deres liv. Dette er grunden til læger siger, at have en slank talje er en anden god måde at holde dit blodtryk på et normalt niveau.

Motion regelmæssigt

Motion er massivt vigtigt at leve et sundt liv. Du kan spille en stor rolle i at kontrollere blodtrykket også. Jo mere aktiv du er i hverdagen, er at barnet kommer til at være blodtrykket. Blanding yoga og motion er en af ​​de bedste måder at reducere blodtryk niveauer og bør indgå i den daglige rutine.

At have en sund kost

Spise en afbalanceret kost er en af ​​de mest effektive måder at sænke blodtrykket niveauer. Herunder frugt i din daglige kost kommer til at hjælpe med at reducere risikoen for at blive en patient med forhøjet blodtryk. Blandt de frugter, der kan hjælpe dig med at kontrollere dit blodtryk, datoer, banan, æble, ananas og kiwi der betragtes som de mest gavnlige, da de er rige på kalium og calcium.

Reducere indtaget af natrium

Begræns indtag af natrium i enhver form kan føre til markant dit blodtryk niveau. Natrium er til stede i salt, derefter at afstå fra for meget salt i din mad er en god måde at sikre, at dit blodtryk forbliver i kontrol og ikke overstiger det normale område.

Drikke mindre alkohol

Indtagelse af alkohol overdrevent er en væsentlig årsag til forhøjet blodtryk. Derfor er det nødvendigt, at forbruget af alkohol er holdt på et minimum, hvis du ønsker at holde dit blodtryk under kontrol.

Stoppe med at ryge

Højt blodtryk er en af ​​de mange bivirkninger af cigaretrygning. Forlader denne vane kan have en meget positiv effekt på dit blodtryk og kan hjælpe med at holde til et overkommeligt niveau.

Begræns koffein indtag

Koffein er også en af ​​de skyldige, der kan øge blodtrykket. Skæring forbruget af koffein er derfor en glimrende måde at gøre det, at blodtrykket ikke overstiger det normale område.

Lindre stress

Stress er også en af ​​de grunde, der kan forårsage højt blodtryk. Således kan reducere mængden af ​​stress være en god mulighed for at kontrollere blodtrykket. Gøre yoga og få en massage er nogle af de metoder, der kan anvendes til at lindre stress.

Blodtryksapparat

Hold styr på dit blodtryk er en anden effektiv metode til at kontrollere højt blodtryk. Det kan hjælpe at vide, hvor højt blodtryk er at tillade så konsultere din læge straks, hvis det bliver for højt. Du kan overvåge dit blodtryk derhjemme ved hjælp af udstyret selv eller få det kontrolleret regelmæssigt af en kvalificeret læge.Efterlad en kommentar