Bilirubin er produceret af vores lever og dette stof kan findes i vores blod. Selvom bilirubin i din krop er normal, kan store mængder indikere en kemisk ubalance eller en medicinsk tilstand på et tidspunkt i kroppen. Hvad er årsagerne og symptomer for høj bilirubin hos voksne og børn? Hvordan skal man behandle med høj bilirubin?

Normal bilirubin niveau: Det er normalt, at resultaterne af en test af bilirubin at være mellem 0,1 og 1 mg / dl (milligram per deciliter) af total bilirubin (direkte og indirekte) og mellem 0 og 0,3 mg / dl for direkte-bilirubin. Resultaterne kan variere mellem laboratorier og disse tal er normale kun for voksne mænd. De normale resultater for kvinder eller børn kan være lidt anderledes, og i alle tilfælde kan påvirkes af anstrengende motion, medicin eller visse fødevarer. På grund af dette, skal du fortælle din læge, hvis nogen fødevarer eller lægemidler, der for nylig har indtaget i tillæg til dit aktivitetsniveau.

Høj bilirubin hos voksne

1. SymptomerHos voksne, den mest almindelige tegn på høje niveauer af bilirubin er en gul farve til øjne og hud. Nogle andre symptomer omfatter træthed, mørk urin, opkast og kvalme.

2. Risiko faktor

American Association for Clinical Chemistry rapporterer, at kvinder generelt har lavere niveauer af bilirubin derefter mænd. Desuden afroamerikanere har normalt lavere niveauer så godt. Risikofaktorer omfatter stof- og alkoholmisbrug (herunder misbrug af receptpligtig medicin).

3. Årsager

Mange forskellige lidelser kan forårsage forhøjede niveauer af bilirubin på grund af en række årsager, herunder blokering af galde transport, problemer med forarbejdning og sprængning af røde blodlegemer.

 • Leversygdom . nogen af ​​de sygdomme, der ødelægger en stor mængde af leverceller og forstyrre funktionen af ​​leveren celler kan forårsage forøget bilirubin. Forbigående stigninger kan være forårsaget af akut hepatitis, kredsløbssygdomme chok og reaktioner på toksiner eller narkotika. Vedvarende høje niveauer kan være forårsaget af kronisk leversygdom, herunder ikke-alkoholiske steatohepatitis, hæmokromatose, autoimmun hepatitis, kronisk hepatitis C og alkohol hepatitis. Der er også forskellige lidelser relateret til metabolismen af ​​bilirubin herunder Dubin-Johnsons syndrom, Rotor syndrom og Gilberts Syndrom.
 • Galde sygdom . sygdomme, der påvirker galdesystemet (dette er ansvarlig for transporten af ​​galde til galdeblæren) kan forårsage en obstruktion af galde flow og til gengæld en ophobning af bilirubin. Dette kaldes cholestase og kan være forårsaget af graviditet, Sjogren syndrom, sarcoidosis, primær skleroserende cholangitis og primær biliær cirrhose. Strømmen af ​​galde ud af leveren kan opstå på grund af galdegang eller galdeblærecancer, galdegangsceller strikturer, pancreastumorer, pancreatitis, cholangitis eller cyster.
 • Hæmolytisk anæmi . Dette erforskellige tilstande, der involverer en for tidlig nedbrydning af røde blodlegemer. Mens de røde blodlegemer i en rask person overleve i omkring 120 dage, før de fjernes og nedbrydes, er deres overlevelse signifikant reduceret med denne sygdom. Med færre røde blodlegemer, leveren ikke er i stand til at opretholde et passende niveau af bilirubin cirkulerende.

4. Retsmidler

Heldigvis er der flere midler til at hjælpe med at reducere høje niveauer af bilirubin.

 • Justere din kost . De vigtigste ting at forsøge at undgå omfatter stegte fødevarer, lave mad med mindre olie, med mere frugt og grønt, undgå rødt kød (i stedet have magert kød og trim fedtet), undgå salt og krydderier, og drikke gulerodsjuice 'orange og drikke varmt vand med en lille' citron.
 • Prøv Herbal Enema . Prøv at gøre dette to gange om dagen, og sørg for at det er meget koncentreret.
 • Bayberry drikker te . anden mulighed er hvid eg bark te.
 • Drikke citronsaft . Dette er en stor mulighed, hvis du har feber, samt høje niveauer af bilirubin. Du bør have dette hver time, indtil feberen er væk.
 • Under Echinecea Juice . Har denne før hvert måltid (tre gange om dagen).
 • Under Sukker Hver Dag . Tre gange om dagen, som i sukkerrør. Det har vanddrivende egenskaber, der vil hjælpe dig rydde din krop.
 • Prøv Gurkemeje og yoghurt blandingen . Brug 50 g yoghurt og 10 gram gurkemeje pulver. Har halvdelen om morgenen og den anden halvdel natten i 15 dage.
 • Bland honning med Neem blade . Tag 20 gram ren honning og samme mængde neem blade. Derefter tilsættes 3 g sort peber pulver. Har halvdelen af ​​formiddagen, halvdelen natten.
 • Undgå at drikke og røg . Dette vil tillade dig at udføre normal lever, forebyggelse af ophobning af bilirubin.
 • Beskyt din lever . Bare tage foranstaltninger for at støtte den sunde funktion af leveren.
 • Tage kosttilskud . tage vitamin B-kompleks, C-vitamin og selen.

Høj bilirubin hos børn

Høj bilirubin er ret almindelig hos børn. Faktisk American Association for Clinical Chemistry rapporterer, at cirka halvdelen af ​​børnene har et højt niveau.

1. Årsager

Antallet af spædbørn med forhøjet bilirubin er så stor, fordi babyer har en umoden lever og ekstra røde blodlegemer ved fødslen og hvert af disse grunde kan forårsage bilirubin ekstra til at indsamle blod. I de fleste tilfælde tællingerne nå det normale niveau inden for et par dage efter fødslen, men i nogle tilfælde kan høje niveauer være et tegn på, at moderen og barnet har uforenelige blodtyper.

2. Retsmidler

 • Overvej medicinske behandlinger . Lysterapi er en medicinsk behandling, der fjerner overskydende bilirubin ved hjælp af lys. Huden og blod absorberer lysbølger, der omdanner molekylerne i bilirubin isomerer, som er opløselige i vand og kan derefter passere ud af kroppen. En biliblanket er en avanceret form for lysbehandling med optisk fiber. Disse bruge lys som for sollys, men bortfiltrere infrarød energi og UV-stråling. Derudover de tillader dig at gøre normale aktiviteter med dit barn, såsom sygeplejersker, redigere og holde dem under behandlingen.
 • Stop ammer Baby . Høj bilirubin kan være forårsaget af utilstrækkelig indtagelse af mælk, der er muligt, når modermælk endnu ikke er afsluttet, eller dit barn har problemer med fodring. Derfor regel hjælper det pass formel indtil bilirubin tæller vende tilbage til normal.


Efterlad en kommentar