Lymfocytter er en type af hvide blodlegemer i immunsystemet producerer til at bekæmpe sygdommen; så det er normalt at have en midlertidig stigning af lymfocytter i kroppen efter infektion. Én mikroliter blod indeholder mere end 3.000 lymfocytter kan klassificeres som et stort antal lymfocytter. I nogle tilfælde kan dette betyde visse sygdomme, såsom cancer og autoimmune sygdomme. Der er ingen behandling for denne specifikke symptom og ledelse er baseret på idealer behandler den underliggende årsag.

Årsager til høj tæller lymfocytter

Du kan have et højt antal lymfocytter uden at opleve nogen symptomer, og en læge vil afgøre årsagen til problemet og om det er alvorligt eller uskadelige. De mest almindelige årsager til et stort antal lymfocytter omfatter infektioner, autoimmune sygdomme, som forårsager kronisk inflammation og cancer i lymfesystemet eller blod. Nogle specifikke sygdomme omfatter kighoste, vaskulitis, tuberkulose, virusinfektioner, myelomatose, mononukleose, hiv / aids, cytomegalovirus infektion, kronisk lymfatisk leukæmi og akut lymfatisk leukæmi, ifølge MayoClinic.

Kighoste eller influenzaKighoste og influenza er begge respiratoriske sygdomme, der kan øge lymfocyttal. Kighoste eller kighoste medført alvorlige der er ledsaget af en hiven støj. Hoste medicin normalt ikke hjælpe og behandling er receptpligtig antibiotika, men sygdommen kan forebygges ved vaccination. Flu kan føre til åndedrætsbesvær, feber og træthed, og i nogle ekstreme tilfælde kan være fatal. Den sædvanlige behandling er hvile og øget indtag væske, men i nogle tilfælde er det nødvendigt antiviral recept.

Akut lymfatisk leukæmi

Lymfatisk leukæmi, forkortet i alt er en kræftform i knoglemarven (den svampet væv findes i knoglerne, som er hvor kroppen producerer blodlegemer) og blod. Denne sygdom betragtes som "alvorlig", fordi den producerer umodne blodlegemer og skrider hurtigt. Ud over den høje lymfocyttal, andre symptomer omfatter hævelse af lymfeknuder, der fører til klumper, hyppige næseblod eller infektioner, feber, knoglesmerter og blødende gummer. Dette er den hyppigst diagnosticerede cancer for børn og i de fleste tilfælde behandlinger kan føre til en stærk mulighed for helbredelse.

Kronisk lymfatisk leukæmi

Ligesom alle, kronisk lymfatisk leukæmi, forkortet LLC, er en kræftform i knoglemarven og blod. Det omtales som kronisk fordi det skrider langsommere end de fleste andre varianter af leukæmi. Som med alle, ordet "lymfatisk" i CLL henviser til det faktum, at lymfocytter er de hvide blodlegemer Denne sygdom påvirker. Typiske symptomer er vægttab, lymfeknuder, der er forstørret, men smertefri, træthed og hyppige infektioner. CLL rammer ældre voksne oftere og behandlinger kan hjælpe med sygdomsbekæmpelse.

Mononukleose

Mononukleose, eller mono for korte, er kendt som "kysse sygdom", fordi det kan blive videregivet til at kysse. Faktisk kan det overføres gennem kontakt med spyt herunder hoste og nysen eller deler en kop eller et værktøj. På trods af dette, er det ikke så smitsom som visse infektioner såsom almindelig forkølelse. Det er mere almindeligt hos unge og unge voksne, mens børnene sjældent oplever mange af de symptomer, som fører til at forblive uopdaget. Tilstrækkelig indtagelse af væsker og resten er de bedste behandlinger, og det er vigtigt at være opmærksom for at undgå komplikationer såsom udvidelse af milten.

Cytomegalovirus

Cytomegalovirus (CMV) er faktisk ret almindelige og kan ramme de fleste mennesker, der spreder gennem kropsvæsker, herunder modermælk, sæd, urin, spyt og blod. Selvom infektionen vil vare for livet, folk viser sjældent symptomer eller lider af CMV. Der er en øget risiko for at blive syge af det, men for folk, der har et svækket immunsystem eller er gravide. Selv om der ikke er nogen kur, der er medicin, at personer med svagt immunforsvar, såsom spædbørn.

HIV / AIDS

AIDS er en kronisk og livstruende, som er resultatet af HIV (human immundefekt virus). HIV skader immunforsvaret og gør det vanskeligere for kroppen at bekæmpe sygdommen. Seksuelt overførte, men kan også overføres under graviditet, fødsel og amning, eller kommer i kontakt med inficeret blod. Selv om der er ingen helbredelse for disse sygdomme, kan det tage mange år, før HIV forårsager AIDS til at udvikle, og der er medicin, der kan bremse sygdommen. Selv om disse stoffer har bidraget betydeligt i de udviklede nationer, HIV er stadig et stort problem i nogle dele af Asien, Afrika og Haiti.

Vaskulitis

Vaskulitis eller arteritis / angiitis er, når blodkarrene bliver betændt og kan forårsage blodkarrenes vægge til at ændre sig, såsom ardannelse, indsnævring, svækkelse eller fortykkelse. Mens nogle typer af vasculitis er akutte og sidste kun for en kort tid, andre er kroniske og af lang varighed. I nogle tilfælde er det ganske alvorligt, hvor det blokerer strømmen af ​​blod til organer og væv, der er leveret af de påvirkede kar. I disse tilfælde kan det føre til væv og orgel skader og i nogle tilfælde død. Selvom vaskulitis kan ske for enhver, nogle grupper har en øget risiko for visse typer. Mens nogle former ikke kræver behandling andre kræver udvidet brug af narkotika.

Myelomatose

Myelomatose er en kræft, som påvirker plasma celler, som er en slags hvide blodlegemer findes i knoglemarven, der er ansvarlig for produktionen af ​​antistoffer til at bekæmpe infektion. Hos mennesker med myelomatose, en gruppe af disse myelomceller bliver kræft, multiplikation og øge plasmaniveauerne af usædvanligt høje niveauer. Dette fører igen til en stigning i niveauet af unormale proteiner, såsom antistoffer, der er produceret af celler fra plasma. Nogle mennesker har ingen symptomer i starten, mens andre kan opleve en ændring i deres antal af røde blodlegemer, nyrer, immunsystemet og knogler. Der er medicin til rådighed til at hjælpe med at kontrollere sygdommen.

Andre årsager

Hepatitis er betændelse i leveren og kan have symptomer såsom abdominal oppustethed eller smerte, træthed og gulfarvning af huden og øjnene. Det kan behandles med receptpligtig medicin, ændringer i livsstil og kirurgi. Crohns sygdom er en autoimmun sygdom, der forårsager fordøjelseskanalen at blive kronisk betændt. Andre symptomer omfatter vægttab, diarré og mavesmerter. Behandlingsmuligheder er til tider kompliceret og kan involvere en kombination af medicin, både receptpligtig og OTC, ernæringsterapi og / eller kirurgi.Efterlad en kommentar