Hæmoglobin er en meget vigtig del af vores blodlegemer. Dette protein virker ved at binde til ilt, vi indånder og derefter transporteres til resten af ​​kroppen. Når du tager i ilt, det bliver ustabilt, hvilket skaber en forbindelse kaldet oxyhæmoglobin. Denne forbindelse så gennem kroppen, indtil det møder kuldioxid. Der, det frigiver oxygen, erstatter kuldioxid.

Når hæmoglobin er lav, betyder det, at din krop ikke har kapacitet til at transportere ilt så effektivt, som det skal. Rækken af ​​normale hæmoglobin, som kan måles med en simpel blodprøve, er angivet nedenfor.Tabel: Normal Hæmoglobin Range

Voksne hanner

14 til 18 g / dl

Voksne hunner

12.-16 g / dl

Midaldrende mænd

12,5-15 g / dl

Midaldrende kvinder

11,5-14 g / dl

Gravide kvinder

11 til 12 g / dl

Børn

11 til 16 g / dl

One-måneder gamle barn

Fra 11 til 15 g / dl

Symptomerne på lavt hæmoglobin Konti

Der er mange symptomer, der kan advare dig til lav hæmoglobin. Følgende symptomer skal henvises til din læge.

 • Almindelige symptomer. Generelt tegnene på lavt hæmoglobin omfatter svimmelhed, hovedpine, træthed og en generel følelse eller træthed. Det kan være svært at koncentrere sig. Du kan opleve en uregelmæssig hjerterytme eller bemærker, at huden, tandkød, eller søm senge er meget bleg. Desuden kan de oplever åndenød, hjertebanken og brystsmerter med alvorlige tilfælde af lavt hæmoglobin.
 • Symptomer sjældne. Andre symptomer, der kan forekomme, men er relativt sjældne omfatter overdreven svedtendens, opkastning, halsbrand og vedholdende. Du kan opleve hævelse i arme eller ben, og måske også bemærke blodige afføring, når du går til badeværelset.
 • Symptomer hos børn. symptomer hos børn kan være mere alvorlige, såsom lav hæmoglobin kan føre til langsigtede konsekvenser. Kig efter bleghed, en hurtig hjertebanken, en sænket evne til at koncentrere, dårlig neurologisk udvikling og adfærdsmønstre forstyrret.

Årsager til lav hæmoglobin Konti

For nogle mennesker, lav hæmoglobin er normalt. For andre kan det være et tegn på et alvorligt problem. Det er vigtigt at vide, hvorfor optællingen af ​​hæmoglobin får lav.

 • Normale hæmoglobin tæller. Og 'helt almindeligt for kvinder at opleve lav optælling af hæmoglobin under graviditet. Nogle mennesker kan også opleve dette som en naturlig måde at leve på - er bare, hvordan deres krop fungerer. Lave optællinger i disse sager bør ikke være alarmerende.
 • Betingelser og sygdomme, der forårsager færre end normale røde blodlegemer. Visse tilstande kan forårsage et lavere antal røde blodlegemer, hvilket kan føre til et lavt antal hæmoglobin. Anæmi, kræft, skrumpelever, nyresygdom og blyforgiftning er blot nogle af årsagerne.
 • Tilstande og sygdomme, der ødelægger de røde blodlegemer. Sommetider din krop ikke kan producere røde blodlegemer hurtigt nok. Forhold som seglcelleanæmi, en forstørret milt og vasculitis kan alle ødelægge røde blodlegemer hurtigt fører til lave hæmoglobin.
 • Blodtab. mister en stor mængde blod kan let føre til lav hæmoglobin. Dette kan også være en advarsel tegn på tab intern blod.
 • Jernmangel. jern er nødvendig for at gøre hæmoglobin, så hvis din krop har brug for mere jern, hæmoglobin tæller er sandsynligvis lav. I virkeligheden er dette den mest almindelige årsag til anæmi.
 • A-vitaminmangel. Vitaminer B12 og foliateder hjælper kroppen til at skabe røde blodlegemer. Hvis du ikke får nok, kan hæmoglobinniveau falde.
 • Blodsygdomme. Nogle betingelser, såsom visse former for kræft, kan det føre til lav hæmoglobin. Disse sygdomme i blodet betyder, at din knoglemarv ikke producerer røde blodlegemer hurtigt nok.

Hvordan at øge hæmoglobinkoncentrationen Tæller

Der er flere måder at øge hæmoglobin, herunder naturmedicin, såsom grøntsager, nogle vitaminer og urter. Her er en liste over ting, der er gode midler til at øge tællinger af hæmoglobin og de ting, du bør undgå.

Vi anbefaler

 • Frugt og grøntsager. Søgfrugter af alle slags og grøntsager, der er sprængfyldt med farve grønne træer. Kål, ærter, bønner, salat, broccoli og tomater er gode udgangspunkter. Du kan vælge alle typer af frugt, såsom grapefrugt, appelsiner, bananer, hindbær, kiwi og mango.
 • Vitamin C. Dette er et vitamin, der hjælper kroppen til at optage jern, som er afgørende for produktionen af ​​hæmoglobin. Spise fødevarer, der indeholder C-vitamin og tage et supplement, der hjælper kroppen til at få endnu mere.
 • Andre fødevarer. De hæfteklammer af en sund kost kan holde din høje hæmoglobin. Nødder af alle slags, fisk og magert kød, fjerkræ, æg, indmad og berigede korn kan også hjælpe.
 • Urter. Der er mange urter, der dine konti hæmoglobin, herunder frø græsk hø, rosmarin, basilikum, timian, salvie, brændenælde blade og gul dock rod, blandt andre.

Ting at undgå

Men ligesom der er ting, du kan spise, der vil øge din hæmoglobin, er der også ting at undgå. Her er nogle ting, du bør skæres ud af din kost:

 • Jern blokkere. Altder blokerer optagelsen af ​​jern er dårlig. Undgå ting som kaffe, fødevarer med højt calcium, meget høje niveauer af fiber, te og nogle antacida og medicin.
 • Fødevarer med oxalsyre. Dette kan forhindre absorptionen, og bør undgås. Spinat er den største synder blandt fødevarer med oxalsyre.
 • Fødevarer med gluten. kornprodukter såsom brød eller pasta, kan give problemer for dem, der lider af allergi over for gluten. Men de kan også føre til problemer med jern, og som kan føre til lav hæmoglobin. Reducer dit indtag af fødevarer, der indeholder gluten.

Hvornår skal se en læge

Kun lægen kan afgøre, om det har et lavt antal hæmoglobin. Hvis du viser tegn på lavt hæmoglobin, såsom følelse meget træt, en hurtigere end normalt puls under træning, mangel på energi eller bleg hud og tandkød, er det tid til at se en læge. Også se ud for åndenød, og hvis det bliver svær, ikke vente for en udnævnelse - at gå til skadestuen i stedet.Efterlad en kommentar