Lymfocytter kan klassificeres som typer af hvide blodlegemer produceres i knoglemarven og findes i hvirveldyr immunsystem. Lymfocytter beskytte kroppen mod viral eller bakteriel skade.

De tre vigtigste typer er lymfocytter:

  • T-celler
  • Dræberceller neutral.
  • B-celler


Disse tre typer af build immunitet af kroppen, forhindrer væksten af ​​skadelige celler. De har også producere antistoffer. De T- og B-celler er anvendelige til bekæmpelse af væksten cancercelle. I 0rder for immunsystemet i kroppen til at fungere korrekt, bør disse blodlymfocytter være udligning mellem 15% og 40% af hvide blodlegemer.

Lav lymfocyt

Lymfocyttal 1000-4800 / ml er det, der udgør 15% -40% af cellerne i blodet. Hvis optællingen falder til under 15% det anses unormalt lavt, og er derfor en anledning til bekymring. Lavt antal lymfocytter indikerer, at kroppen er lav på resistens over for infektion. Dette betyder, at kroppen er modtagelig for infektioner såsom tumorer og cancer. Lavt antal lymfocytter kan også føre til beskadigelse af forskellige organer i kroppen.

Årsager og behandlinger med lav lymfocyt

Der er mange grunde, der kan føre til lav lymfocyttal. Uanset grunden, skal denne betingelse behandles for at forebygge infektion. En almindelig årsag er erobringen af ​​lymfeknuder eller milt-lymfocytter forårsager et fald i lymfocyttal.

De fleste tilfælde af lave lymfocyttal er overskuelige og kan let behandles med lægemidler såsom antibiotika. En simpel blodprøve er tilstrækkeligt til at påvise tilstanden. Afsløring lav lymfocyttal kræver yderligere tests for at fastslå årsagen. Det svært at opdage lavt lymfocyttal, da der er vigtige symptomer. Regelmæssige lægeundersøgelser er din bedste satsning.

Behandlinger af det lave antal af lymfocytter afhænger af årsagen. En læge kan fastslå årsagen og administrere medicin korrekt.

1. aplastisk anæmi / knoglemarv dysfunktion

Betingelse Beskrivelse

Aplastisk anæmi opstår, når kroppen ikke er i stand til at producere tilstrækkelige mængder af hvide blodlegemer. Denne betingelse efterlader en træt og sårbare over for ukontrolleret blødning og infektion. Denne tilstand kan udvikle sig på alle alderstrin. Det sker pludseligt og forværres med tiden.

De mennesker, der går gennem behandling af højdosis kemoterapi eller strålebehandling for kræft, der udsættes for nogle receptpligtig medicin, eller ved hjælp af giftige kemikalier og gravide kvinder har en højere risiko for at få denne tilstand.

Behandling

Behandlingen omfatter blodtransfusion, observation og medicinering. I alvorlige tilfælde anbefales det, at en knoglemarvstransplantation. Home retsmidler hviler, opholder sig væk fra kontakt sport eller aktiviteter, der kan forårsage fald eller nedskæringer, og beskyttelse mod bakterier og risiko for infektion.

Forebyggelse omfatter undgå direkte udsættelse for herbicider, insekticider, opløsningsmidler og malingfjerner blandt andre giftige kemikalier.

2. Infectious Diseases

Betingelse Beskrivelse

Nogle af de sygdomme, der forårsager lav lymfocyttal inkluderer tuberkulose, AIDS og viral hepatitis. AIDS forårsages af HIV. Denne virus ødelægger kroppens immunsystem. TB påvirker lungerne og er dødelig, hvis den ikke behandles tidligt. Viral hepatitis er en sygdom i leveren, der fører til leverkræft hvis den ikke behandles.

Enhver kan tage disse infektionssygdomme. Men personer med lave immunforsvar er mere tilbøjelige til at blive syg. Risikofaktorer omfatter anvendelse af immunitet undertrykkelse af steroider, med hiv / aids, med nogle kræftformer og lidelser, der påvirker immunsystemet og brugen af ​​lægemidler, der præ-afhænder en patient for infektion.

Behandling

Ved at bestemme årsagen til det lave antal af lymfocytter, lægen er i stand til at administrere medicin på en passende måde. De mest almindelige lægemidler indbefatter antibiotika, antivirale, antiparasitiske og antifungale stoffer.

3. autoimmun sygdom

Betingelse Beskrivelse

Autoimmune sygdomme, såsom multipel sklerose, lupus og rheumatoid arthritis kan føre til et lavt antal lymfocytter. Lupus fører til betændelse i kroppens organer og er dødelig. MS ødelægger beskyttende belægning af nerven, der forårsager fysisk handicap, mens rheumatoid arthritis forårsager betændelse i leddene fører til fælles deformitet.

Faktorer, der øger chancerne for at pådrage disse sygdomme er patientens køn, alder, livsstil og familiens historie. I tilfælde af rheumatoid arthritis, kvinder over 40 år er mere tilbøjelige til tilstanden. For risikoen for livsstil, cigaretrygning øger chancerne for at pådrage denne sygdom.

Behandling

Autoimmune sygdomme behandles afhængigt af årsagen. For eksempel, selv om leddegigt er uhelbredelig, mægling kan bruges i recue inflammation og lindre smerter. Den fysiske og ergoterapi yder bistand til at beskytte leddene. Steroiderne indgives til behandling af inflammatoriske tilstande, er kendte, som kan forårsage yderligere fald noget lymfocytterne.

4. Kræft

Betingelse Beskrivelse

Kræft især kræft i blodet kan føre til lav lymfocyttal. Lymfomer og leukæmi er to symptomer på lavt lymfocyttal.

Behandling

For kræftpatienter, strålebehandling og kemoterapi er de eneste behandlingsmuligheder til rådighed. Behandlinger af kemoterapi og strålebehandling, kan imidlertid føre til et yderligere fald i lymfocyttal.

5. arvelige lidelser

Arvelige sygdomme reducere væksten af ​​cellerne, og det fører til et fald i lymfocyttal. Eksempler på arvelige sygdomme omfatter Wishott-Aldrich syndrom og DiGeorge anomali.

6. farmakologisk terapi og Effect

Terapier at bekæmpe skadelige celler kan også være skadelige for de hvide blodlegemer. Dette fører til et lavt antal lymfocytter. Lægemidler beregnet til at bekæmpe tilfælde som gigt og andre forhold også forårsage en reduktion i lymfocyt tæller.

De 'meget vigtigt for dig at vide, at de fleste af de sager, der omgiver det lave antal af lymfocytter let kan behandles annonce er ikke en grund til alarm. Og 'tilrådeligt at have blodprøve udført af en læge hver gang i et stykke tid "til at bestemme optælling af lymfocytter. Lavt antal kan behandles, når fanget tidligt. Tidlig påvisning sikrer også problemet ledes ikke så hurtigt stige.

Når detektering lav lymfocyttal, er en ekstra lægeundersøgelse kræves for at fastslå den nøjagtige årsag til det lave antal.

Det er tilrådeligt at have regelmæssige lægeundersøgelser med din læge.Efterlad en kommentar