Episiotomi


Mellemkødet er det væv, der ligger mellem anal og vaginal. Episiotomi refererer til et snit i dette væv under fødslen. Episiotomi var engang regelmæssigt udført under fødslen, dette; Det er imidlertid ikke længere tilfældet. Først når du har mange problemer med at levere barnet selvfølgelig, vil lægen bruge til at episiotomi. Hvis du planlægger at have en vaginal fødsel, bør du have omfattende viden om fødsel og episiotomi.

Selvfølgelig har du en tåre vs episiotomi

Ifølge forskning, er det blevet vist, at kvinder, der river naturligt under fødslen normalt heler i tide tilsvarende eller mindre end kvinder, der har haft en episiotomi under fødslen. De lider også færre komplikationer.Der er mere blodtab hos kvinder med episiotomi, og inddrivelse er mere smertefuldt. Desuden vil kvinder med episiotomi nødt til at vente for en længere varighed at have samleje uden smerter og ubehag. Risikoen for infektion øges med episiotomi med risiko for at få en tåre i løbet af næste levering.

Episiotomi er også forbundet med en øget risiko for at få en alvorlig laceration, der passerer gennem ringmusklen og endetarmen. Disse tårer kan forårsage overdreven smerte i mellemkødet, og kræver mere tid til fuldt ud at komme sig. En tåre gennem endetarmens lukkemuskel kan føre til udvikling af anal inkontinens (tab af kontrol over afføring).

Når du har brug en episiotomi?

Episiotomi kan være nødvendig i følgende tilfælde:

  • I den tid, hvor barnets hoved er tæt at komme ud af den vaginale hulrum, er det ved at skubbe det og en tåre udvikler mod urinrøret.
  • Hvis arbejdet er årsag stress for barnet og det løft fasen det skal reduceres for at minimere problemerne med barnets udvikling.
  • Hvis moderens skedeåbningen er ikke nok for hovedet og skuldrene af barnet at komme ud.
  • Hvis dine fødder eller barnets bagdel kommer ud først (bundstykket position), som forårsager problemer i fødsel.
  • Såfremt levering af barnet kræver brug af instrumenter såsom pincet eller sugekop.

Episiotomi er ikke nødvendig for alle kvinder under fødslen. Leveringen sker i mange enlige kvinder og ikke rive eller kræver en nedskæring.

Hvordan man undgår en episiotomi er ikke nødvendig

Tal med din gynækolog om proceduren. Spørg hende spørgsmål som: hvad er dine chancer for at få en episiotomi, under hvilke omstændigheder en episiotomi er gjort, og hvordan du vil bidrage til at forhindre rivning.

Du kan prøve at massere mellemkødet være fem til seks uger før fødslen. Ifølge nogle undersøgelser, laver perineal massage reducerer risikoen for din får en vaginal tåre eller episiotomi.

Hvordan episiotomi Udført?

Hvis din fødselslæge beslutter du har brug for en episiotomi under fødslen, vil hun injicere lokalbedøvelse i mellemkødet og lave et lille snit med kirurgiske sakse i mellemkødet lige før barnet kommer ud. Det kan vælge ikke at give smertestillende medicin, hvis mellemkødet allerede er tyndet og følelsesløs fra trykket af barnets hoved.

Efter at barnet er leveret, vil din fødselslæge igen injicere lokalbedøvelse i mellemkødet første søm af snittet.

Hvad er risikoen for episiotomi?

Som med ethvert kirurgisk indgreb, episiotomi er også involveret med visse risici. Sådanne risici er følgende:

  • Snittet foretages under episiotomi kan rippe og få større, når barnet kommer ud og kan også gå gennem den anale sphincter og endetarm.
  • Blodtabet kan øges.
  • Der er en øget risiko for infektion og spåntagning point givet under episiotomi.
  • Du kan føle smerte under sex for de første par måneder efter fødslen.

Hvordan til at helbrede episiotomi?

Med 10 dage efter levering vil du være på vej til helbredelse, og efter omkring en måned dine points vil heles. Hvis du udvikler tegn på infektion, såsom lugt fra såret eller problemer med vandladning, straks ringe til din gynækolog. Hvis du ikke er sikker på helbredelse af de punkter, så spørg din fødselslæge til at undersøge perineale område ordentligt.

Du kan også tage skridt til at fremme sårheling episiotomi:

Dulme området med ispose eller troldnød

Du kan sætte en ispose på det berørte område. Du kan også sætte en pude troldnød (nedkølet) mellem såret og en sanitær pad. Troldhassel puder er tilgængelige i de fleste apoteker.

Forhindre svie under vandladning

Hæld varmt vand på din vulva område, mens du tisser med en plastik kop. Du bør også vaske dig selv ved hjælp af en sprøjteflaske efter toiletbesøg.

Undgå stretching og smerter under afføring

Mens du trykker på en afføring, fast trykke en ren pude over såret episiotomi.

Vær opmærksom under sessionen

Når du kommer ned, mens du sidder, gør din bagdel stramt. Undgå at sidde på en hård overflade, og brug en blød pude at sidde på.

Tag smertestillende medicin efter behov

Det kan være tilrådeligt at tage medicin smertestillende og fæces blødgørere til lægen. Brug dem efter behov for at lindre smerter.

Vælge gratis behandling

Ifølge nogle forskning, er smerten i en episiotomi reduceres ved at bruge lavendel. Efter at have fået godkendelse af din læge, kan du tilføje til din badevandet et par dråber lavendel æterisk. Du kan også anvende olien direkte på det angrebne område (det væv mellem din anal og vaginal åbning).

Når du kan have sex efter en episiotomi?

Du kan have sex efter de punkter af episiotomi helbredt. Du føler dig måske en smule "af ømhed og ubehag i såret episiotomi i første omgang, men den smerte og falde med tiden. Du kan bruge en vandbaseret smøremiddel for at lindre ubehaget. Prøv at slappe af så meget som muligt under seksuel aktivitet.

Prøv positioner, hvor du har kontrol over graden af ​​penetration og mindre pres har forårsaget såret. Under et varmt bad, før de har sex og har tid nok til forspil.Efterlad en kommentar